פנו אלינו לחשיבה, ייעוץ וסיוע בכל נושא פדגוגי שעל הפרק

בלחיצה מביא לדף הבית של האתר
חיפוש

אסטרונומיה

האם ניתן להכניס את החלל לתיבה?

הרצוג - מדברים מדע

פעילות 'חדר בריחה' מאתגרת ומהנה במיוחד! היכן החלל? איך טסים לחלל? מה אוכלים בחלל?

בואו ללמוד על האדם והחלל בדרך קבוצתית, חוויתית ומאתגרת שתעשה לתלמידים שלכם חשק להשקיע בלימודים!

ראש החוג ומרצים מהחוג למדעים יחד עם צוות הספרייה במכללה בשיתוף עם בית ספר 'אפיקים 'יצרו 'תיבות בריחה' בנושא חלל.

תיבות הבריחה בנויות בשיטת 'חדר בריחה' המוביל את המשתתפים למסע חוויתי אל תחנת חלל בינלאומית וחזרה ממנה לכדור הארץ.
במסגרת התאמה ופיתוח למידה על פי צרכי המאה ה- 21, לוקחת הספרייה חלק ביצירת סביבות למידה שונות המתאימות לצרכי התלמידים במכללה. הפורמט המקורי של 'חדר בריחה' יוצר חדר סגור ונעול שהקבוצה שהוכנסה אליו צריכה להתקדם בו משלב לשלב ולפתור חידות ולסיים משימות. לא צריכים להיות גאונים, דוברי שפות זרות או מוכשרים באיזשהו תחום. כל מה שצריך להיות יצירתיים ולהעז. נכנסים פנימה ורק רוצים לפתור עוד ועוד חידות כדי להצליח. כיף מתחיל עם פיצוח החידות, ממשיך בשיתוף הפעולה בין השותפים למשחק ובהצלחה ביציאה מהחדר ונמשך בשיתוף החוויות לאחר המשחק! הדגש ב'חדר בריחה' הוא היכולת לעבוד בקבוצה תוך שיתוף פעולה היוצר סך מעמיק גדול ומשמעותי יותר מסיכום הפרטים המשתתפים בקבוצה. יכולת זו היא הכרח במאה ה-21 הדורשת חשיבה מורכבת ויצירתית שרק שיח בין נקודות מבט ודרכי חשיבה שונות יכולות ליצור.

התאמנו את הפורמט של 'חדר בריחה' ללמידת נושא חלל ויצרנו 5 ערכות זהות של 'תיבות בריחה' שניתן לשנע, ולהפעיל כיתת לומדים בחלוקה לקבוצות של עד 6 לומדים בכל קבוצה .

אורך הפעילות: כשעה והיא מותאמת למגוון גילאים מגיל 13 ועד 93…

להזמנת הפעילות צרו קשר עם: אסתי קליין מנהלת הספריות

הרצוג - מדברים מדע

כיצד נוכל לסייע? נשמח לחשוב יחד על כיוונים פדגוגיים שיתאימו לכם וללומדים.
כתבו לנו! pedagogy@herzog.ac.il

צוות מערך הוראה, למידה והערכה