חיפוש
חיפוש

שיטות
הוראה

לספר סיפור (Storytelling)

סיפור הוא אחת הצורות הלימודיות העתיקות ביותר. סיפורים מסייעים לתלמידים לזכור ולארגן את המידע הנכלל בסיפור על ידי יצירת הקשרים חדשים למבנים הקיימים ברשת האסוציאטיבית של התלמיד, והוא גם מאפשר חיבור רגשי בין המספר למאזין.
מטרת השיטה היא לבנות גשרים בין המורה לבין התלמידים, ולטפח כישורים כמו אקטיביות, הקשבה ביקורתית ותקשורת טובה.
איקון לבן תאור השיטה
סיפור הוא אחת הצורות הלימודיות העתיקות ביותר. סיפורים מסייעים לתלמידים לזכור ולארגן את המידע הנכלל בסיפור על ידי יצירת הקשרים חדשים למבנים הקיימים ברשת האסוציאטיבית של התלמיד, והוא גם מאפשר חיבור רגשי בין המספר למאזין. סיפורים נכנסים לנו ישר ללב , יוצרים הזדהות ובכך מחזקים את הזיכרון. למידה באמצעות סיפור מעודדת מוטיבציה והנעת התלמידים ללמידה ומאפשרת למידה פעילה, חווייתית ורלוונטית. התלמידים מקבלים הזדמנות להיות מספרי סיפורים, תסריטאים, בימאים ויוצרים והופכים את נושא הלימוד התאורטי לסיפור המבטא את עולמות הדמיון והיצירתיות שלהם.
אייקון איך נראית ההוראה/למידה
המורה מספר סיפור באמצעות שימוש בסרטים, תמונות, אפליקציות ואמצעי אודיו ובכך מסייע לתלמידים לשמר מידע חדש. המורה המלמד באופן יצירתי מעודד את זכירת החומר אצל התלמיד. כמו כן, המורה יכול להציג סיפורים, אישיים או בדיוניים, על מנת להעמיק את הבנת התלמידים את הנושא, כדי למשוך את תשומת ליבם ולעורר בהם רגשות. התלמידים יכולים להפוך מושגים נלמדים לסיפורים מתוסרטים ולהציגם בכיתה .
איקון לבן מתי מתאים להשתמש בשיטה
סיפורים הם דרך טובה להציג נושא חדש וכדי למשוך ולעורר את הלומדים להזדהות עם הנושא. סיפורים גם יכולים להמחיש מושגים ולערב תלמידים בנלמד, אם הם נוצרים ומסופרים באופן יצירתי. מורים יכולים להשתמש בסיפורים כדי להחיות דמויות היסטוריות או לסקור אירועים בסדר כרונולוגי.
איקון הערכה לבן
מורים יכולים להשתמש במנעד רחב של כלי הערכה על מנת להעריך את הלמידה בשיטה זו. תלמידים יכולים להציג טקסטים שכתבו, הקלטות, יצירות מוסרטות, איורים, תמונות, ולספר סיפורים באמצעות כלים דיגיטליים כדי להדגים באופן יצירתי את הידע, הדעות, והרגשות שלהם. ניתן להעריך את התוצרים באמצעות מחוון הכולל קריטריונים ברורים להערכה. בנוסף, מורים יכולים להשתמש בקלסרי סיפורים או במשימות מתמשכות הכוללות שימוש בסיפורים למטרות הערכה ומשוב. כיוון שסיפורים יכולים להעלות אל פני השטח את רגשות התלמידים ולשקף את ניסיונם האישי, על המשוב להינתן בשיחה ואינטראקציה בינאישית עם התלמידים.
איקון פודראסט

קישורים ומקורות השראה

כרזה להורדה

להדפסת העמוד

כיצד נוכל לסייע? נשמח לחשוב יחד על כיוונים פדגוגיים שיתאימו לכם וללומדים.
כתבו לנו! pedagogy@herzog.ac.il

צוות מערך הוראה, למידה והערכה

דילוג לתוכן